1515

Stefan Perssons syster storköper aktier i H&M

Liselotte Tham, dotter till H&M:s grundare Erling Persson och således syster till styrelseordförande Stefan Persson, har investerat ytterligare drygt 20 miljoner kronor i klädbolaget genom att öka sitt innehav med 100.000 aktier under det andra kvartalet.
Även miljardären och finansmannen Sven-Olof Johansson har ökat sitt innehav i klädkedjan.

H&M-ägaren Stefan Persson.
H&M-ägaren Stefan Persson.Bild:Claes-Göran Flinck
Sven-Olof Johansson
Sven-Olof JohanssonBild:Joey Abrait

Det visar den senaste sammanställningen från ägardatatjänsten Holdings.

Efter ökningen äger Liselotte Tham 58,7 miljoner aktier, motsvarande 3,6 procent av kapitalet i H&M.

Den nya ägarlistan visar vidare att Sven-Olof Johansson, vd och huvudägare i Fast Partner, ökat sitt innehav i H&M med 150.000 aktier och att han därmed ägde 750.000 aktier vid halvårsskiftet.

Redan i april rapporterade Di om Sven-Olof Johanssons intåg i den sargade klädaktien. Då visade ägarlistorna för det första kvartalet att finansmannen köpt 600.000 aktier – en investering värd mer än 140 miljoner kronor.

Sven-Olof Johansson sade då till Dagens Industri att han hade en känsla av att H&M håller på att göra en vändning och att han "förmodligen" skulle köpa flera aktier.

"Sedan är konsumtionen generellt sett dålig, men det gäller i hela världen, detaljhandeln kommer inte igång riktigt. Men H&M har en rätt klar e-handelsstrategi och har gjort enormt stora investeringar i en ny e-handelsplattform som har kostat väldigt mycket. Jag tror att resultatet kan se bättre ut framöver", sade Sven-Olof Johansson i april.

Holdings statistik, som alltså sträcker sig fram till siste juni, visar även att det utländska ägandet i Hennes & Mauritz har fortsatt ned och numera ligger på 23 procent – det är den lästa nivån sedan 2008.


Innehåll från Eskilstuna LogistikAnnons

Framtidens e-handel finns i Eskilstuna

E-handeln växer stadigt och som en effekt av Coronapandemin ser den bara ut att öka. På Eskilstuna Logistik och Etablering erbjuder man möjligheter till företagande i en tillväxtregion med tillgång till såväl välutbyggd infrastruktur som hållbara logistiklösningar.

Eskilstuna Logistik och Etablering, som är en del av Eskilstuna kommun, samarbetar med regionens näringsliv och skolvärld i syfte att utbilda och skapa arbetstillfällen inom bland annat informationsteknik, logistik, produktion och handel. Sportamore, AWS, H&M och Amazon är bara några av jättarna som har hela eller delar av sin verksamhet i Eskilstuna. E-handelns framgång i Eskilstuna förklaras delvis av läget.

– Från Eskilstuna tar det 46 minuter med tåget till Stockholm, så det är inga avstånd att tala om. Från oss når man 3,8 miljoner människor inom en timme, samt att det är mycket mer kostnadseffektivt än i storstaden, säger Manuel Brändeborn, marknadschef.

Hållbara etableringar

De senaste åren har det varit fullt fokus på hållbara logistikösningar och en viktig del i denna ansats är Eskilstuna Kombiterminal, vilken möjliggör optimala export- och importflöden via hamnarna i Göteborg, Trelleborg och Malmö.

– Det är ett väldigt bra och hållbart transportsupplägg. För oss var inte frågan om vi skulle utveckla vår hållbarhet utan hur, säger Mikael Jonsson, etableringschef.

Eskilstuna Competence Services

För den som vill etablera sitt företag i Eskilstuna finns Eskilstuna Competence  Services (ESC) – ett samarbete mellan kommunen, bemannings-företagen, Arbetsförmedlingen, Mälardalens högskola och olika utbildningar via Yrkeshögskolan och vuxenutbildningar. Istället för att vända sig till aktörerna direkt får man via ESC tillgång till ett stort kompetensnätverk. Det är en del av den hållbara och långsiktiga plan Eskilstuna jobbar med.

– Vi vill att man kommer hit och växer och frodas över tid. Här finns människorna, kompetens, skolor, bostäder - ja hela paketet, avslutar Manuel.

Fakta

Eskilstuna Logistik och Etablering erbjuder hållbara och kostnadseffektiva lösningar för e-handel, logistik och transport, industri och datacenter. Vi ger möjligheten att verka i en tillväxtregion med 3,8 miljoner människor och tillgång till en välutbyggd infrastruktur samt god tillgång på kompetens.

Läs mer på www.eskilstunalogistik.se

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Eskilstuna Logistik och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?