ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Stefan Löfven nobbar Almedalen

Statsminister Stefan Löfven kommer inte till politikerveckan i Almedalen i år. En oroväckande utveckling och en politisk markering menar chefredaktör för politikersajt.

På Facebook förklarar Löfven att han vill "träffa folk som aldrig skulle besöka en politikervecka".

Jessica Schedvin, chefredaktör för politikersajten Makthavare.se, menar det är en politisk markering att statsministern väljer bort sitt deltagande i Almedalen.

"Jag tycker att det är jättetråkigt. Genom att Löfven visar att han inte tar det på allvar kan det få tråkiga konsekvenser och att fler tänker på samma sätt. Ska man ha en politikervecka ska politikerna vara där", säger Schedvin och tillägger:

"Almedalen har utvecklats de senaste åren till att bli mer politisk. Det är inte längre en hit med rosémingel. Då är det ett statement att välja bort det."

Förra året valde Saco, centralorganisationen för Sveriges akademikerförbund, att inte delta under Almedalen med hänvisning att politikerveckan spelat ut sin roll.

"Det är tråkigt när intresseorganisationer väljer bort det, men det är oroväckande när politiker gör det. Han väljer bort demokrati och det forum som Almedalen är", säger Jessica Schedvin.

Stefan Löfven säger, under en pressträff i Grängesberg, att beslutet att inte delta i Almedalen i år inte ska ses som en bojkott:

"Detta är på intet sätt någon bojkott av Almedalen. Sannolikt kommer jag att vilja tala där nästa år."

Tyck till