1515

Statsvetaren: ”Löfven sitter i en rävsax”

Sedan las-förhandlingarna kraschat igen kryper nu risken för en regeringskris allt närmare.

”Statsminister Stefan Löfven sitter i en rävsax”, säger Tommy Möller, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet.

Statsminister Stefan Löfven (S).
Statsminister Stefan Löfven (S).Foto:Janerik Henriksson/TT

På fredagskvällen kraschade förhandlingarna om ett nytt las-avtal igen när LO:s styrelse sade nej till det bud, som både Svenskt Näringsliv och PTK, som företräder omkring en miljon tjänstemän i privat sektor, tackat ja till. Förhandlingarna handlar bland annat om anställningsskydd, turordningsregler och kompetensutveckling. Men LO anser att det var alltför arbetsgivarvänligt.

De strandade samtalen ställer till det rejält för regeringen.

”Mycket talar för att det rycker närmare en regeringskris. Löfvens situation är ju väldigt problematisk. Om han gör som samarbetspartierna kräver av honom så kommer Vänsterpartiet att stå fast vid en misstroendeförklaring och då finns det en majoritet i kammaren för att fälla regeringen”, säger Tommy Möller.

Samtidigt är hans bedömning att Vänsterpartiet egentligen inte vill fälla regeringen, men är tvungna till det eftersom man villkorade sitt indirekta stöd till regeringen genom att lägga ner sina röster när Löfven valdes till statsminister.

”Man gjorde det inom vissa gränser. Man sade att man inte skulle tolerera regeringen om man gjorde på det sättet som man är på väg att göra nu. Det är inte heller den politik som Socialdemokraterna som parti vill ha. Den kommer att bli svår att förankra internt”, säger Tommy Möller, och tillägger:

”Statsministern sitter i en rävsax.”

I det här läget är det troligt att statsministern försöker få till förhandlingar med samarbetspartierna för att blidka Vänsterpartiet.

”Jag vet inte vad man har att spela med, men statsministern har ju uttryckligen sagt det inte finns en balans mellan partierna i det utredningsförslag som ligger så det föreligger en tolkningstvist vad Januariavtalet implicerar. Det är den springande punkten”, säger Tommy Möller. 

Han vet inte om dörren är helt stängd för att parterna ska återkomma till förhandlingsbordet.

”Jag har inte inblick i exakt vad som var problemet för LO, men det finns fortfarande en möjlighet. Men jag vet inte hur stor den är.”

En annan möjlighet är att statsministern sätter sig i en förhandling med stödpartierna Liberalerna och Centerpartiet.

”De har ju varit väldigt tydliga med att slå igen dörren. De menar att de redan har förhandlat färdigt i och med Januariavtalet, men det kan finnas andra saker som de skulle kunna få i utbyte om man kompromissar om arbetsrätten”, säger Tommy Möller.

Han förutsätter att statsminister Stefan Löfven kommer att vara djupt involverad i förhandlingarna, eftersom så mycket står på spel.

”Det är en så otroligt viktig fråga och det är dessutom en fråga som han behärskar väl rent sakpolitiskt som gammal facklig företrädare.”

Tommy Möller pekar på att det låsta parlamentariska läget försvårar situationen och att de inblandade partierna är väl medvetna om att det är svårt att hitta en alternativ regeringskonstellation.

”Om man inte hittar någon lösning vänta6 ett extraval och det är inte önskvärt för flera partier som ligger dåligt till i opinionsundersökningar. Det brukar generellt vara något som partierna vill undvika.”

Tommy Möller säger att det är mycket som talar emot att partierna vill gå så långt.

”I ett så skarpt läge tror jag att det kan finnas en vilja från flera håll att hitta en lösning, både i sakfrågan och om regeringen riskerar att spricka, eller har spruckit.”


Innehåll från LitiumAnnons

Ett snabbt och flexibelt e-handelssystem är en avgörande framgångsfaktor för e-handlare

Det är ingen hemlighet att den digitala utvecklingen går snabbt framåt; konkurrensen hårdnar både lokalt och globalt, utbudet av tjänster och lösningar blir mer diversifierat, samtidigt som kundernas krav ökar. I takt med detta ökar emellertid också möjligheterna; att ta sig in på nya marknader och konkurrera med de etablerade jättarna är betydligt lättare idag än för 20 år sedan. Men vad krävs då för att vara lyckosam i ett så komplext landskap?

Gemensamt för de flesta branscher och aktörer – oavsett om det rör sig om B2C eller B2B – är förmågan att vara snabb och flexibel i sitt erbjudande. 

– Även företag som historiskt har byggt sin affär på det personliga mötet har insett vikten av att digitalisera sin verksamhet, såväl för att effektivisera sina processer som för att möta krav på tillgänglighet och self-service från mogna kunder, säger Ludvig Block, CPO på Litium.

Var noggrann i val av leverantör

Att uppnå en snabb time-to-market och den flexibilitet som krävs kan emellertid vara lättare sagt än gjort. De e-handlare som vill investera i en plattform som hjälper dem på traven bör dock ha flera faktorer i åtanke när de väljer leverantör, menar Ludvig. 

– Centralt är att försäkra sig om att det inte finns några begränsningar i plattformen, vilket tyvärr ofta är fallet. Det kan exempelvis vara svårt att anpassa sin e-handel för olika länder, valutor eller momsgrupper. Det kan vara direkt konverteringshämmande att inte kunna erbjuda de betalsätt som är populära på en viss lokal marknad eller att plattformen inte skalar med god prestanda när många personer besöker sajten. Det är också viktigt att fokusera på en tydlig produktinformation som kan leda till ökad konvertering och uppmärksamhet genom riktad SEO.

En aspekt som skiljer sig mellan B2C och B2B är hur man kan arbeta med kundupplevelsen. Där B2C-aktörer får bra utväxling på att prioritera en helhetsupplevelse inom allt från varumärke och produktinformation till leveranstid och kostnad, bör B2B i första hand fokusera på en riktigt bra digital kundservice, med olika möjligheter till self-service för ökad kundnöjdhet och effektivitet. 

– Att investera i en kundportal, som också kan agera samarbetsyta mellan företagen, kan särskilt i B2B scenarion leda till stort mervärde, konstaterar Ludvig.

Oberoende, modulär plattform

För att stötta sina kunder i transformationen erbjuder Litium en heltäckande, molnbaserad e-handelsplattform, med inbyggd PIM och CMS såväl som färdig integration med exempelvis Microsofts ERP-system, vilket ger värdefulla synergieffekter. Plattformen levereras med ett stort antal färdiga funktioner, men är helt modulär och kan byggas ut och kopplas ihop med andra system efter företagets behov, i samverkan med Litiums stora partnernätverk. 

– Att slippa lägga stora summor på separata system samt på att integrera dem innebär en betydligt lägre total ägandekostnad (TCO). I takt med att man skalar upp och växer kan man enkelt börja dra nytta av de flexibla, förintegrerade funktionerna och därmed spara många arbetstimmar. Föredrar man att köra headless och bara nyttja våra kraftfulla API:er, går det emellertid minst lika bra. Sammantaget är det ett oerhört flexibelt och snabbt upplägg. Litiums plattform har också en skalbarhet som kan möta de allra mest krävande högsäsongsperioderna, som till exempel Black Friday, utan att tappa i prestanda och kundupplevelse.

En heltäckande verktygslåda

Ludvig betonar att Litiums plattform därtill redan är ansluten till de allra flesta större internationella betalleverantörer och har kapacitet att hantera olika valutor för olika marknader, vilket möjliggör total flexibilitet i valet av betalväxlar.

– Alla moduler fungerar sömlöst med varandra och resultatet är en heltäckande verktygslåda för både B2B och B2C, där varje företag plockar guldklimpar för att komponera den lösning som möter just deras behov och strategi, avslutar han.

Läs mer om Litiums erbjudande 

 

Mer från Litium

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Litium och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?