ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
EU-valet

Åkesson: Statsministern försöker skrämma Di:s läsare

  • SAMMA SOM S. I avgörande omröstningar har SD röstat på exakt samma sätt som S i Europaparlamentet. Den som säger något annat ljuger eller är dåligt informerad, skriver Åkesson och Weimers. Foto: Janerik Henriksson/TT

REPLIK. Socialdemokraterna har valt att bygga stora delar av sin valrörelse på en illa underbyggd rapport av Susanne Kierkegaard, tidigare politisk sekreterare för S i Europaparlamentet och bland annat ledarskribent på Aftonbladet.

Denna ”granskning” begränsar sig till hur vi röstade i en omröstning om mobilitetspaketet sommaren 2018 utan att informera läsarna om att samma förslag, efter ett antal kompromissrundor, återkom i april i år.

Efter att många av det ursprungliga förslagets brister slipats bort kunde vi under våren stödja förslaget. Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna är således överens om förslaget som vi båda hoppas skall rädda svensk åkerinäring.

I avgörande omröstningar på det område som statsministern kritiserar röstade Sverigedemokraterna på exakt samma sätt som Socialdemokraterna i Europaparlamentet. Den som säger något annat ljuger eller är enastående dåligt informerad.

Läs mer: Stefan Löfven: SD:s ledamöter röstar protektionistiskt i EU 

Statsministern vill skrämma Di:s läsare genom att anklaga Sverigedemokraterna för ”protektionism”. Men även här är Stefan Löfven ute och cyklar. Sverigedemokraterna ingår i Europaparlamentets mest frihandelsvänliga partigrupp. Sverige gynnas inte av protektionism och vi röstade för både frihandelsavtalet med Japan och Kanada. Frihandeln inom EU och den inre marknaden är en central del till varför vi vill vara kvar i unionen.

Även när det gäller anklagelsen om att rösta mot minimiregler för vissa cancerframkallande ämnen är statsministern helt fel ute. Dessa ämnen som länge var helt förbjudna i Sverige, är numera - tack vare Socialdemokraternas agerande - gränsvärden i stället för tillståndspliktiga.

Sverigedemokraterna vill att arbetsmiljöfrågorna skall vara nationella. Detta då arbetsmiljö knappast är en gränsöverskridande fråga och för att alla kompromisser med resten av EU om arbetsmiljö försämrar säkerheten för svenska arbetstagare.

Socialdemokraterna har under hela valrörelsen valt att använda en förljugen debatteknik som går ut på att sammanblanda Sverigedemokraterna med partier vi inte samarbetar med. Det kanske skulle kunna kallas ”guilt-by-association” utan ”association”.

Röstar man på Sverigedemokraterna röstar man för att behålla makten över svensk arbetsrätt och den svenska modellen i landet. Man röstar även för att minska Stefans Löfvens inflytande i EU och man röstar för någon som föredrar att hålla sig till sanningen.

Jimmie Åkesson (SD) Partiledare

Charlie Weimers (SD) Kandidat till Europaparlmentet

Detta är en debatt- och opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer