Annons

Starkt förvaltningsresultat för Atrium Ljungberg

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg redovisar ett förvaltningsresultat på 271 miljoner kronor i det fjärde kvartalet. Väntat var 258 miljoner, enligt SME Direkt.

Bild:Oskar Omne

Hyresintäkterna uppgick till 603 miljoner kronor. Det kan jämföras med förväntade 597 miljoner.

De orealiserade värdeförändringarna på fastigheter uppgick till 129 miljoner kronor i det gångna kvartalet och nettoresultatet till 396 miljoner kronor, i det sistnämnda fallet var 851 miljoner kronor förväntat.

Bolagets styrelse föreslår en utdelning om 4,50 kronor per aktie för 2017, SME-snittförväntan låg på 4,29 kronor.

Atrium Ljungberg ATRLJ B +0,69% Dagens utveckling prognostiserar att resultatet före värdeförändringar och skatt för helåret 2018 blir 1.200 miljoner kronor.

I prognoserna tas inte eventuella framtida fastighetsaffärer inte i beaktande.

För 2017 summerade detta resultat till 1.180 miljoner kronor, mot en prognos om i niomånadersrapporten om 1.150 miljoner kronor.

Bolagets nettouthyrning, nytecknade kontrakterade årshyror med avdrag för uppsägningar, uppgick till 28 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2017 (26), framgår av delårsrapporten. Tidsförskjutningen mellan nettouthyrningen och dess resultateffekt bedöms till mellan 3 och 24 månader.

Sammantaget under 2017 var nettouthyrningen 40 miljoner kronor 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?