Hoppa till innehållet

Annons

Småbarnsföräldrar handlar mest på nätet

E-handeln ökade med 16 procent under 2017.

Mest växte nätshoppandet bland småbarnsföräldrar, där barnartiklar och leksaker ökade med hela 23 procent.

”Att kunna handla på tider som passar de stressade småbarnsföräldrarna är en förklaring till utvecklingen, möjligheten till hemleverans är en annan”, skriver Postnord som tagit fram e-barometern tillsammans med Svensk Digital Handel och Hui Research.

Bild:Hasse Holmberg

”Vi närmar oss en brytpunkt i detaljhandeln, där e-handeln tar allt större del av försäljningstillväxten inom sällanköpsvaruhandeln”. Så beskriver Postnord den e-barometer som tagits fram för helåret 2017.

67 miljarder kronor omsatte e-handeln i Sverige vilket motsvarar knappt 8,7 procent av den totala detaljhandeln.

”Fortsätter e-handeln att utvecklas i samma takt som den gjort hittills kommer e-handeln om fem år att ha fördubblats, vilket ställer nya krav på detaljister och leverantörer. Redan i dag har det förändrade konsumentbeteendet påverkat hur detaljhandelslandskapet ser ut, men handeln har ständigt förändrats, det går bara snabbare nu”, säger Postnord Sveriges detaljhandelsanalytiker Carin Blom i ett pressmeddelande.

Postnord konstaterar att framtiden för de fysiska butikerna inom framför allt elektronikhandeln och modehandeln ser särskilt mörk ut.  Var tredje elektronikprodukt säljs på nätet och inom modeindustrin säljs 16 procent online, visar rapporten.

Det konstateras också att allt fler använder mobiltelefon i näthandeln, främst i den yngre generationen. Att hitta nya sätt att möta kunden ute i butikerna blir en tuff utmaning, skriver Postnord.

”Viktiga faktorer för att frodas i det nya detaljhandelslandskapet kommer att vara att kartlägga kundresor, förstå konsumentbeteendet och snabbt utveckla sitt erbjudande efter detta. Det här kan vara den riktiga vattendelaren för vilka som lyckas fånga konsumenternas hjärtan framöver och vilka som inte gör det”, säger Carin Blom. 

Området som ökar mest inom näthandeln är barnartiklar och leksaker som ökade med 23 procent under 2017 jämfört med året innan. Även där är mobilanvändandet på stark frammarsch. Hälften av alla e-handelskonsumenter handlade via telefonen vid sitt senaste köp. 

På andra plats hamnar bygghandeln. 

”Ett skäl har varit den starka bostadsmarknaden och goda kapitaltillgången som drivit svenskarnas renoveringslust. Efter amorteringskrav och ökad osäkerhet på bostadsmarknaden tycks dock de mest extrema utvecklingstalen ha klingat av för ögonblicket”, skriver Postnord i rapporten som tagits fram i samarbete med Digital Handel och Hui Research. 

Innehåll från mnemonicAnnons

Möt avancerade cyberhot med Threat Intelligence

Cyberattackerna blir både fler och mer sofistikerade och såväl privata som offentliga aktörer är attraktiva mål för angreppen. Under de senaste åren har Threat Intelligence (underrättelseinformation och omvärldsanalys) använts i allt större utsträckning för att skydda organisationer mot angrepp i tidigast möjliga skede. För att dra nytta av TI måste var organisation identifiera sina egna specifika hot, och veta vilka kritiska frågor just de behöver besvara.

Under det senaste decenniet har hotbilden förändrats drastiskt och gått från enkla till avancerade, riktade attacker. För att möta de nya hoten måste företag och organisationer förstå vad som händer på säkerhetsfronten, både inom och utanför organisationen – det som på engelska kallas Threat Intelligence (TI). Data samlas in från olika källor och analyseras och värderas för att identifiera potentiella hot, bedöma deras allvarlighetsgrad och förstå hotaktörens taktik, tekniker och procedurer. Datan kan sedan användas i dagliga säkerhetsuppgifter såväl som företagens operativa riskhantering. 

Så skyddar du din organisation med TI

TI kan förstås och definieras på många olika sätt. NATO har använt begreppen Signals Intelligence (SIGINT) och Human Intelligence (HUMINT) i militära kontexter. Men i cyberdomänen måste flera olika discipliner kombineras för att utgöra det som kallas för Cyber Threat Intelligence. För att dra nytta av TI behöver var organisation därför identifiera sina specifika hot, och vilka kritiska frågor just de behöver ha svar på. Detta är ett analytiskt- och strategiskt krävande arbete.

–  Threat Intelligence handlar om beslutsstöd och det är viktigt att företagen förstår vad det innebär och vad de vill uppnå, säger Jon Røgeberg, Head of Threat Intelligence, på mnemonic.

Daglig hotinformation

På mnemonic arbetar ett expertteam bestående av närmare 350 säkerhetskonsulter, produktspecialister, hotforskare och etiska hackare. De arbetar med att upptäcka de mest avancerade cyberattackerna, genomföra incident response vid allvarliga händelser, och att skydda sina kunder från digitala hot. 

mnemonics Threat Intelligence-team är internationellt erkänt för kvaliteten och precisionen i sitt arbete och deras Threat Intelligence används dagligen av myndigheter och CSIRTs över hela världen. Varje vardag publicerar mnemonics TI-team en offentlig uppdatering om de senaste säkerhetshoten och sårbarheterna. 

Registrering är helt kostnadsfri, klicka här 

Om mnemonic:

mnemonic har levererat avancerade säkerhetstjänster sedan år 2000. Drygt 350 experter arbetar inom alla områden av IT- och informationssäkerhet. mnemonic investerar 10% av arbetstiden på FoU, och samarbetar internationellt med både univsersitet och brottsbekämpande organ såsom Europol EC3. 

Läs mer om Threat Intelligence 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med mnemonic och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera