Annons

Starkare dollar gav Volvo rull

Stockholmsbörsen lyfte under tisdagen med draghjälp av nya rekordnoteringar på andra sidan Atlanten. Verkstadsbolag tog täten, bankerna stärktes och modejätten H&M fick lite andrum efter den senaste tidens kurspress. Telia föll däremot efter en rekommendationssänkning.

Vid stängning var Stockholmsbörsens OMXS30-index upp 0,8 procent till nivån 1.621. Aktier för 13,6 miljarder kronor bytte ägare på Stockholmsbörsen.

Starkast inom indexet gick bilsäkerhetsföretaget Autoliv och SKF SKF B +0,8% Dagens utveckling med uppgångar på 1,8 procent, tätt följt av fordonskoncernen Volvo som steg 1,7 procent. En starkare dollar kan ha bidragit till att lyfta sentimentet för exportbolagen.

H&M HM B -1,19% Dagens utveckling fortsatte rekylen uppåt efter förra veckans fall. Aktien steg 1,6 procent till 194:20 kronor. Försäljningen i tyska butiker, H&M:s viktigaste marknad, har stigit med 7 procent under två veckor i följd.

Skanska, som rapporterade att bolaget har sålt en kontorsbyggnad i polska Warszawa för cirka 800 miljoner kronor, steg 1,5 procent.

I andra änden av indexet stack Telia ut med en nedgång på 1,8 procent till 36:51 kronor. Credit Suisse har sänkt sin rekommendation för aktien till underperform med riktkursen 32 kronor (35).

Verkstadsbolaget Trelleborg meddelade strategiska åtgärder inom segmentet Offshore olja & gas vars marknadsförhållanden har varit utmanande en längre tid. Viss tillverkning kommer att flytta från Texas till England. Vidare meddelade bolaget att utvecklingen för avyttrade Vibracoustic ger goda förutsättningar för en tilläggsköpeskilling överstigande den bokförda fordran. Trelleborg steg 0,4 procent.

På råvarumarknaderna fortsatte nedgången för basmetallerna och även oljepriserna sjönk något. I London backade de stora gruvbolagen och på Stockholmsbörsen förlorade Boliden 1,4 procent och Lundin Petroleum 1,7 procent. Utanför storbolagsindexet gick Lundin Mining ned 0,5 procent.

Bilprovaren Opus, som nu bara har en minusdag på de senaste 13 handelsdagarna, steg 3,7 procent.

Uppåt var det även för it-återförsäljaren Dustin, plus 4,6 procent, sedan SEB utnämnt bolaget till en "Swedish Star".

Tobin Properties noterades 7,0 procent ned i spåren av att bolaget meddelat att det inte kommer att nå de tillväxtmål som sattes i samband med börsnoteringen hösten 2016.

I sektorn höll bostadsutvecklaren Besqab kapitalmarknadsdag. Besqab spår en fortsatt trög bostadsmarknad under återstoden av 2017, men ser möjlighet till återhämtning redan i början av nästa år. Aktien avancerade 0,6 procent.

Dagligvarubolaget Axfood AXFO 0% Dagens utveckling steg 1,2 procent i samband med sin kapitalmarknadsdag. Bolaget ser fortfarande potential att växa snabbare än marknaden framöver, sade vd Klas Balkow till Nyhetsbyrån Direkt.

Enviro steg brant i tidig handel, men föll sedan tillbaka. Aktien har gått starkt sedan Enviro aviserade att bolaget är enda slutkandidaten för ett stort kontrakt med en däcktillverkare i Kina. På måndagskvällen sade vd till SVT att ett kontrakt förhoppningsvis kommer att tecknas i december.

Belysningsbolaget Heliospectra steg 14 procent efter att ha fått en order värd 2,7 miljoner kronor. Hittills under det fjärde kvartalet har bolaget skickat pressmeddelanden om order om sammanlagt drygt 8,5 miljoner kronor.


Innehåll från Dagab Inköp & Logistik ABAnnons

Ett modernt Dagab tar spets i att utveckla logistikbranschen

De senaste åren har Dagab genomgått en förändringsresa från en klassisk logistikorganisation, till en innovativ, avancerad och modern helhetsleverantör i branschens absoluta framkant. Nu satsar företaget på att växa ytterligare, bland annat genom etableringen av Europas modernaste logistikcentrum i Bålsta och intensiva rekryteringsinsatser. 

När Nicholas Pettersson tog över som vd för Dagab för fem år sedan var det med en gedigen erfarenhet från Axfoodorganisationen i bagaget. Redan då var strategin tydlig: att bilda det nya Dagab, en ambition som idag är långt framskriden. 

– 2015 var vi en klassisk logistikorganisation med lastbilar, lager och manuella processer. Idag är vi en helhetsleverantör vars erbjudande ständigt vässas till det yttersta för att tillmötesgå kundernas krav på snabbare och flexiblare varukedja med större valfrihet, säger Nicholas.

Ändrade synsätt och arbetssätt

Bakgrunden till satsningen på det nya Dagab låg i att kundernas kravställningar blev – och blir – allt mer komplexa. För att hantera de förändrade förutsättningarna lades fokus på att koka ner och förenkla värdekedjan och dess tillhörande processer. Nicholas betonar att det krävde att organisationen ändrade synsätt för att få såväl till exempel Willys som medarbetare att förstå att vare sig inköp, sortimentsutveckling, transport eller lagerhållning är enskilda funktioner, utan att det gäller att skapa en dynamisk kraft bakom hela affären för att kunna maximera kunderbjudandet. 

– Vår strategi var att ta bort det klassiska funktionstänket där man alltjämt strävar efter att hyvla tio procent här och tio procent där. Istället valde vi att se detta som en effektiv styrka som kan frigöra många timmar, i många delar av kedjan. Denna tid kan sedan användas för att utveckla både erbjudande och kundbemötande. Det förutsatte dock att vi också ändrade arbetssätt; medan vi förvisso hade mycket bra data att tillgå behövde vi lägga större vikt vid att arbeta datadrivet och processorienterat.

Investerade i automatisering

Detta blev startskottet till en omfattande förändringsresa för Dagab. De kommande åren medförde och kommer fortsatt att medföra en kraftigt ökad automatisering av repetitiva processer, robotisering av administrativa uppgifter och datastyrning av både rutiner och kvalitetsarbete. 

– Genom att på ett nytt vis kunna analysera och kartlägga hela vårt arbetssätt har vi kunnat åstadkomma omfattande förbättringar inom organisationen. En viktig sak att betona är dock att detta inte har inneburit att vi plockar bort medarbetare. Snarare handlar det om att vi äntligen har kunnat ge våra medarbetare utrymme och möjlighet att med databaserade insikter kunna utveckla och kravställa verksamheten såväl som öka våra volymer, istället för att behöva lägga tiden på repetitiva manuella moment. Vi frigjorde också tid på samma gång för att kunna tillfredsställa en allt mer komplex kund i dagligvaruhandeln.

Unikt logistikcentrum i Bålsta

Den målmedvetna satsningen har resulterat i ett flertal värdefulla initiativ och har därtill ett viktigt symboliskt värde för företaget. Nicholas berättar om det nya logistikcentrum Dagab bygger i Bålsta, en helt unik installation som samlar hela flödet, sortimentet och processerna för både butik, e-handel och servicehandel i en och samma byggnad. Här hanteras såväl fryst och kylt som torrt gods. Detta innebär dock mer än att bara centralisera verksamheten:

– Logistikcentrumet förväntas vara i drift 2023 och kommer att medföra enorma fördelar, inte bara vad gäller flöde och automation, utan också vad gäller till exempel den sista milen, packnings- och ruttplanering, dynamisk prissättning och mycket mer. Lika viktigt för oss är dock att vi arbetar kundcentriskt; det betyder att vi tittar på det faktiska kundbeteendet för att simulera hur olika åtgärder och förändringar påverkar kundernas val. Därmed har vi möjlighet att skräddarsy vårt arbetsflöde så att det gagnar både kund och slutkonsument. Att förena sortiment och logistik i samma process och organisation har skapat stora fördelar för Axfoods konsumentvarumärken och detta blir väldigt tydligt den dag vi öppnar i Bålsta.

Rekryterar på alla nivåer

Nya Dagab omfattar alltså en stor omställning för det cirka 3500 medarbetare stora företaget. Med verksamhet som pågår dygnet runt, året runt har det skapat ett stort behov av nya kompetenser inom hela organisationen. Nicholas nämner ett tydligt behov av allt från lagerarbetare och sortimentspecialister till matematikdoktorander och understryker att alla Dagabs yrkeskategorier är centrala för att företaget ska kunna få ut maximal effekt av sina effektiviserings- och automatiseringssatsningar. 

– Något jag själv kan vittna om är att Dagab, som en del av Axfoodkoncernen, faktiskt kan vara en arbetsplats för livet. Här kan man hitta allt från sitt första extrajobb till roller med teknisk spetskompetens och enorm karriärpotential. Ända sedan företaget startades har vi vinnlagt oss om att vara en reko arbetsgivare med god löneutveckling och goda villkor. Det inkluderar naturligtvis omfattande internutbildningar inom en mängd olika områden genom Axfoodakademien.

Möjlighet att göra sin egen karriärresa

Något som är viktigt att ha med sig om man söker sig hit är dock att Dagab är en värderingsstyrd kultur med tydliga kärnvärden. Kunden är i centrum och man arbetar mycket under eget ansvar, men därför har man också möjligheten att göra sin egen resa, inom företaget. 

– Våra medarbetare är ovärderliga för att vi ska nå våra mål. Om vi ska fortsätta att utvecklas till en modern och dynamisk kraft i hela värdekedjan behöver var och en av oss vara med på resan, för att förstå, analysera och tänka till kring allt vi gör. Ännu är vi inte riktigt där, men vi är övertygade om att vi kommer att hitta rätt personer med rätt kompetens för att ta spets i den här utvecklingen, avslutar Nicholas.

FAKTA OM DAGAB

Dagab ansvarar för att utveckla ett effektivt, attraktivt och särskiljande sortiment för Axfoods samtliga marknadskoncept och för andra företagskunder. Dagab arbetar ständigt med att effektivisera varuflödet från sortimentsutveckling och inköp till lagerhantering och distribution.

Läs mer om Dagab

 

Mer från Dagab Inköp & Logistik AB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dagab Inköp & Logistik AB och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?