Annons

Starka industrisiffror från Japan

Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin steg till 53,8 i november enligt preliminär statistik, jämfört med 52,8 föregående månad.

Det framgår av data som sammanställts av Nikkei och Markit Economics, enligt Bloomberg News.

Markit-ekonomen Joe Hayes sade i en kommentar att efter den svaga BNP-siffran för tredje kvartalet förra veckan så signalerade flash-PMI-datan den starkaste förbättringen i tillverkningssektorn på 44 månader.

"Nya order ökade kraftigt, med stöd från företag i utlandet i samband med den senaste tidens yenförsvagning. Nya exportorder ökade i den snabbaste takten på nästan fyra år", sade han.

Han tillade samtidigt att en svagare yen och högre materialpriser har ökat kostnadstrycket.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?