Annons

Stark tro på Indiens BNP-utveckling

Indien väntas växa vidare och ambitionen är att BNP överstiger 10 biljoner dollar 2030, vilket skulle betyda att ekonomin växer fyra gånger. Det uppgav en grupp företagsledare vid ett seminarium på fredagen i New Delhi. Det rapporterar Times of India. 

Dominic Barton som är global bolagschef hos konsultjätten McKinsey & Co bedömer att Indien måste genomföra en rad åtgärder för att nå målet. Bland annat behöver man få in 120 miljoner personer i arbetsmarknaden och dessa personer måste också vara utbildade på kort tid vilket inte går med konventionella metoder. 

Yes Banks grundare Rana Kapoor upplever att Indien kan växa betydligt snabbare än världsekonomin i helhet. Om Indien lyckas dra nytta av den globala ekonomiska tillväxttakten om 3,9 procent kan Indien komma att växa med 9 procent de kommande 18 månaderna. 

En liknande entusiasm noterades hos Naspers vd Bob van Dijk som bedömer att e-handelsförsäljningen kommer uppgå till 150 miljarder dollar inom 10 år, vilket innebär mer än en tiodubbling från nuvarande nivåer. Som stöd för sitt argument lyfter han fram den indiska e-handelns penetrationsgrad för detaljhandeln som uppgår till 3-4 procent, jämfört med Storbritanniens 18-19 procent. 

Vidare nämner vd:n att Kina gick från nivåer under 10 procent till 17 procent på fem år, varför Indien bör kunna lyfta till sin penetrationsgrad till 15 procent inom samma period. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?