ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stark start på året – nu blickar omsorgsbolaget framåt

Omsorgsbolaget Humanas rapport för det första kvartalet föll marknaden i smaken. 

”Med det här resultatet kommer vi blicka mer mot tillväxtspåret", säger vd:n Rasmus Nerman i Börsmorgon.

Rörelseresultatet landade på 81 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 66 Mkr under samma kvartal 2017.

”Förra året var utmanande. Vi gjorde en stor omställning av våra verksamheter och nu ser vi tydliga förbättringar både vad gäller rörelseresultattillväxten men också tillväxten i bolaget", säger Rasmus Nerman, vd för Humana, till Börsmorgon i Di TV som produceras i samarbete med Expressen TV.

Nettoomsättningen uppgick till 1.648 Mkr vilket var i linje med det första kvartalet 2017. 

”Ja, omsättningen stod still, men förra året avyttrade vi också vår hemtjänstverksamhet, så rensat för den så växer vi med drygt 4 procent eller 2,3 procent organiskt.”

Framåt är Humanas ambition att öka tillväxttakten ordentligt. 

"Vi har som finansiellt mål att växa med 8–10 procent per år. Det kommer att vara en blandning av både organisk och förvärvsdriven tillväxt. Med det här resultatet kommer vi blicka mer mot tillväxtspåret, så vi kommer växa mer framöver", säger Rasmus Nerman. 

Den norska marknaden har varit problematisk för Humana, men enligt Rasmus Nerman går utvecklingen åt rätt håll. 

"Norge är en stor utmaning och precis som i en del av våra svenska verksamheter gjorde vi ganska stora omställningar där förra året. I Norge ligger vi lite efter plan drivet av lagar och förordningar. Men jag skulle säga att vi är väldigt tydligt på rätt väg", säger Rasmus Nerman i Börsmorgon. 

Di har tidigare rapporterat om att privata vård- och omsorgsbolag har haft det tufft på börsen och Humanas aktie har tappat 12 procent de senaste tolv månaderna. 

Onsdagens rapport fick dock ett varmt mottagande och aktien lyfte med 4,4 procent. 

Enligt Rasmus Nerman är Humana verksamt på en marknad med väldigt många bolag och framöver har bolaget som mål att göra marknaden mindre fragmenterad. 

”Det är absolut vår målsättning. Det har vi har gjort historiskt och det kommer vi att göra lite mer framöver än vad vi gjorde förra året”, säger Rasmus Nerman. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies