Annons

Stark rapport från A City Media

A City Media ökade omsättningen med 77 procent under tredje kvartalet och ebitda med 169 procent, jämfört med motsvarande period föregående år.

Nettoomsättningen uppgick till 30,1 miljoner kronor (17) medan ebitda blev 5,8 miljoner (2,2).

Under årets första halvår skapade bolaget en ny skalbar säljstruktur för affärsområdet media samt arbetade med integrationsarbete avseende tidigare förvärvade dotterbolag.

"Jag är därför glad att nu under tredje kvartalet kunna se effekten av detta genom en kraftigt ökad organisk mediaförsäljning och fina synergier mellan bolagen. Detta genomsyrar resultaträkningen och ger en stark organisk tillväxt med hög EBITDA-marginal för hela koncernen. Detta föranleder att vi nu också löpande utvärderar ytterligare förvärv", säger vd Anders Axelsson i delårsrapporten.

Orderboken är bättre jämfört mot samma period föregående år, heter det i rapporten.

Periodens kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -3,2 miljoner kronor (3,7).

Det minskade kassaflödet under kvartalet hänför sig främst till stora utlägg för pågående projekt där inbetalningar ännu ej erhållits, men även att det under perioden varit en viss förskjutning i faktureringen.

"Den positiva effekten av utläggen kommer att falla ut under kvartal 4 där vi redan nu ser en mycket positiv ökning av kassaflödet", skriver vd.

A City Media handlas på First North men förbereder för ett listbyte. Bolaget utvärderar en potentiell IFRS-konvertering och går utfallet enligt planerat är målsättning att övergå till IFRS under första kvartalet 2018.

"En positiv effekt av regelverket IFRS för oss är att goodwill-avskrivningar som årligen uppgår till cirka 10 miljoner kronor ej kommer belasta resultatet", skriver bolaget.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?