Annons

Stark orderingång för Polyplank

Polyplanks orderingång hittills i år, från nyår till dags dato, har ökat med 51 procent jämfört med samma tid 2019. 

”Vi kan redan nu se att första kvartalet 2020 går enligt vår plan”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Arbetet med att vända bolaget fortgår men med ett års förskjutning från ursprungsplan, enligt Polyplank.

Vidare skriver bolaget att besparingspaket samt därmed följande organisationsförändring börjar bära frukt. 

”Vi har också i vårt ständigt pågående förbättringsarbete gjort ett nytt genombrott nu i januari 2020 där vi genom maskinförbättringar gör besparingar på cirka 1,5 miljoner kronor årligen med aktuell produktionsvolym. 2020 har startat bra och vi förväntar fortsatt god orderingång”, skriver vd Cay Strandén. 

Polyplank meddelar också att en utredning kommit fram till att bolagets outnyttjade underskott från tidigare år har reducerats beroende på ägarförändringar som skett under 2018. 

Rättelse av inkomstdeklarationen för 2018 är beslutad. Rättelsen påverkar inte skattekostnaden eller likviditeten för innevarande år. Kvarvarande underskott uppgår till 74,3 miljoner kronor.

Genom nyemissionen som avslutades vid årsskiftet har huvudägaren Leif Jilkén via bolag (Stångåkonsult i Kalmar och LEJ Fastigheter) ökat sitt ägande till cirka 58,8 procent. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?