1515
Annons

Stark intern kritik mot Socialdemokraternas migrationspolitik

Det kommer fortsatt intern kritik inom Socialdemokraterna mot partiets migrationspolitik. Samtliga fem sidoförbund går emot ledningen vad gäller familjeåterförening, enligt Ekot.

Foto:Henrik Montgomery/TT

Förra veckan sade statsminister Stefan Löfven (S) och migrationsminister Heléne Fritzon (S) på en pressträff att Sveriges restriktiva asylpolitik ska ligga fast tills EU har infört en gemensam politik.

Socialdemokrater för tro och solidaritet beklagade då beskeden från partiledaren Stefan Löfven.

Nu går samtliga fem sidoförbund, som S-kvinnor och SSU, emot ledningen och vill att S ska stå upp för permanenta uppehållstillstånd – till skillnad från tillfälliga – och att det ska bli lättare för personer som har flytt till Sverige att återförenas med sina familjer, enligt Ekot.

”Självklart är det så att SSU hade velat se både permanenta uppehållstillstånd och en förbättrad familjeåterförening, men det finns också flera delar i det här beskedet som vi välkomnar”, säger SSU:s ordförande Philip Botström till Sveriges Radio.

Också S-kvinnor poängterar att flera delar i den nya migrationspolitiken är bra.

Socialdemokraterna har fem sidoförbund: ungdomsförbundet SSU, kvinnoförbundet, Tro och solidaritet, S-studenter och HBT-Socialdemokrater.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?