Annons

Stark försäljningstillväxt men lägre resultat än väntat för Home Depot

Den amerikanska byggvaruhuskedjan Home Depot redovisar en jämförbar försäljningstillväxt under det fjärde kvartalet på 7,5 procent i det brutna räkenskapsåret 2017/2018, som löpte ut sista januari. Väntat var en tillväxt på 6,5 procent, enligt Bloomberg News. 

Totala intäkter var 23,9 miljarder dollar. Väntat här var 23,7 miljarder dollar.

Resultatet per aktie låg på 1,52 dollar. Analytikernas förväntningar var ett resultat på 1,63 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.

Home Depot, som är en av Electrolux ELUX B +0,34% Dagens utveckling återförsäljare i USA, spår en försäljningstillväxt för helåret 2018/2019 på cirka 6,5 procent.

Jämförbar försäljning väntas öka med cirka 5,0 procent.

Vinst per aktie under räkenskapsåret 2018/2019, som sträcker sig till och med januari 2019, bedöms öka med cirka 28 procent till 9,31 dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?