ANNONS:
Till Di.se

Starbucks tar betalt för kaffet med bitcoin

  • Foto: Richard Drew

Snart kan det gå att betala kaffet med kryptovaluta. Amerikanska Starbucks har inlett ett samarbete med Microsoft och International Exchange, ägare till New York Stock Exchange, som ska mynna ut i att kunderna kan använda bitcoin i butikerna.

Företagen arbetar med en plattform som fått namnet Bakkt, som omvandlar kundernas elektroniska valutor till dollar, rapporterar CNN. Den amerikanska kafékedjan ska inte förvara kryptovaluta direkt. 

Bitcoin är den första valutan som ska gå att använda i Bakkt, som är tänkt att lanseras i november. Det är oklart när systemet kommer att vara på plats hos Starbucks. Företaget ser det som ett sätt att ligga i framkant av den digitala utvecklingen och erbjuda människor fler alternativ. Man var bland de första stora detaljhandelsbolagen i USA att 2011 acceptera mobilbetalningar i butik.

Plattformen kommer även att bli tillgänglig för andra. 

Även om Starbucks ligger steget före många andra finns det redan i dag företag som accepterar kryptovaluta som betalning på nätet, bland dem Microsoft och resebokningssajten Expedia, enligt CNN.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies