1515
Annons

Ståljätten köper bolag i Indien

Tata Steel förvärvar Usha Martins stålverksamhet för upp till 650 miljoner dollar kontant. Det rapporterar VC Circle. 

Usha Martins stålverksamhet har kapacitet att producera långa produkter på en miljon ton per år i den indiska staden Jamshedpur, där även Tata Steel har en tillverkningsanläggning. 

Man betalar minst 595 miljoner dollar för verksamheten. Tanken är att förvärvet ska stärka kapaciteten avseende längre produkter samt utöka produkterbjudandet. 

Det sker mot bakgrund av att Tata Steel förvärvade Bhushan Steel i maj. Det nya förvärvet väntas slutföras inom sex till nio månader och villkoras av sedvanliga myndighetsgodkännanden. 

Lundin Mining meddelar dödsfall i Neves Corvo-gruvan

Gruvbolaget Lundin Mining meddelar att en anställd hos en materialhanteringsentreprenör har avlidit i bolagets Neves Corvo-gruva, Portugal, under fredagskvällen.

Händelsen beskrivs av Lundin Mining som en ”isolerad incident under jorden” som inträffade när personen körde en del av en mobil utrustning.

”Det är med djup sorg som vi rapporterar den tragiska förlusten av en entreprenörskollega. Våra tankar går till familjen, vännerna och vårt Neves Corvo-team i denna svåra tid. Säkerheten för våra anställda och entreprenörer är fortfarande vår högsta prioritet”, säger Lundin Minings vd Peter Rockandel enligt pressmeddelandet.

Relevanta tillsynsmyndigheter har underrättats och verksamheten i gruvan har tillfälligt avbrutits, skriver Lundin Mining vidare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera