Annons

Ståljätte miljardsäljer i Brasilien

Tyska industri- och ståljätten ThyssenKrupp säljer sitt stålverk i Brasilien till Ternium i en affär värd 1,5 miljarder euro, cirka 14 miljarder kronor.

Christer Gardells Cevian är storägare i ThyssenKrupp.
Christer Gardells Cevian är storägare i ThyssenKrupp.Bild:Joey Abrait

Affären innebär att ThyssenKrupp helt och hållet gjort sig av med tillgångarna i Amerika, något som är en del av bolagets omvandling. Transaktionen innebär att bolaget sänker nettoskulden samtidigt som en nedskrivning på 0,9 miljarder euro kommer att ske.

De två parterna siktar på att slutföra affären senast 30 september i år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?