Ståljätte i topp på fallande Londonbörs

Londonbörsen fortsatte nedåt efter att under måndagen ha brutit en elva dagar lång uppgångssvit.

Foto:Chris J. Ratcliffe

FTSE 100-indexet backade 0,6 procent. Starkast gick ståljätten Evraz som avancerade 1,1 procent.

Hälsovårdsbolaget NMC Health, som fångat blankaraktivistfirman Muddy Waters intresse, rekylerade ned 2,7 procent efter måndagens kurslyft på 4 procent.

I Frankrike stängde CAC 40-indexet precis under nollan. Mediejätten Vivendi gick mot strömmen och stängde upp 0,2 procent efter att ha sålt 10 procent av Universal Music till ett konsortium lett av kinesiska Tencent.

Stockholmsbörsen och övriga europeiska börser håller stängt under nyårsafton.

Oljepriserna sjunker också under tisdagen. Både Brent- och WTI-oljan är ned 1,1 procent. Ett fat Brentolja kostar cirka 65,9 dollar och ett fat WTI-olja kostar cirka 60,9 dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?