ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 18 DEC Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS BEVAKNINGAR

Stålbolagen i topp på europeiska börserna

Stålbolagen hörde på onsdagen till vinnarnas skara i såväl Stockholm som på de större europeiska börserna. I topp låg Arcelormittal med en uppgång på 2,5 procent. 

Arcelormittals finanschef Aditya Mittal förklarade vid en presentation i Paris på tisdagen att han ser en mer "constructive outlook" för den europeiska stålefterfrågan framöver. Särskilt efterfrågan relaterad till maskinvaror och fordon ser alltmer positiv ut, sade han, enligt Bloomberg News.

Också tyska Deutsche Bank ser positivt på sektorn, även om banken varnar för att de europeiska stålpriserna kan komma att backa. Favoritaktierna i sektorn är Arcelormittal och Voestalpine, framgår det av ett morgonbrev.

Voestalpine steg på onsdagen drygt 2 procent.

För tyska Thyssenkrupp ser det också bra ut, menar Société Générale i en dagsfärsk analysuppdatering.

"En mycket stark orderingång i det fjärde kvartalet är det viktigaste budskapet i förra veckans rapport /.../, vilket återspeglar förbättrade villkor för alla gruppens verksamheter", skriver bankens analytiker, som upprepar sin köprekommendation med höjd riktkurs.

Under 2018 väntas en rad positiva faktorer stödja aktiekursen för Thyssenkrupp. Hit räknar Société Générale allt bättre globala utsikter i spåren av Kinas aggressiva miljöpolicy samt höjda tullar, allt snabbare omstrukturering av bolagets verksamheter utanför ståltillverkning och den väntade sammanslagningen med Tata Steel.

Thyssenkrupp hade på onsdagseftermiddagen avancerat 1,4 procent för dagen.

På Stockholmsbörsen handlades SSAB A till 39:60 kronor, en uppgång med 1,7 procent för dagen.