Staffan Bohman föreslås som ny ordförande i Electrolux

Electrolux valberedning föreslår inför årsstämman den 5 april att Staffan Bohman väljs som ny styrelseordförande för vitvarujätten.

Staffan Bohman.
Staffan Bohman.Bild:Bart Vercammen

I övrigt föreslås omval ledamöterna Petra Hedengran, Hasse Johansson, Ulla Litzén, Bert Nordberg, Fredrik Persson, David Porter, Jonas Samuelson, Ulrika Saxon och Kai Wärn.

Ronnie Leten har, som tidigare meddelats, avböjt omval.

Staffan Bohman är sedan tidigare ordförande för Höganäs, Ipco och Upplands Motor Holdings samt styrelseledamot i Atlas Copco.

Han är också ordförande i Tysk-Svenska handelskammaren.

Operativt har Bohman tidigare varit bland annat varit vd för Sapa och DeLaval samt suttit styrelsen för Scania, Inter-IKEA Holding NV och Rezidor.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?  


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?