ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stadiums grundare delar ut miljoner till sig själva

  • Foto: Jesper Frisk

För första gången på länge ger sporthandlaren Stadiums grundare sig själva lite utdelning från sitt investeringsbolag. 

Som Di rapporterade på tisdagen har sporthandlarna det motigt just nu, vilket även gäller för marknadsledaren Stadium. Men det går ingen nöd på grundarna och storägarna Ulf och Bo Eklöf.

Deras skapelse Stadium delade ut 50 Mkr för räkenskapsåret som tog slut i augusti i fjol. Därmed har sporthandlaren delat ut nästan 1 miljard kronor de senaste tio åren, pengar som delats mellan familjerna Bo och Ulf Eklöf och Ikea-sfärens Ikano som äger en fjärdedel av Stadium.

Men bröderna plockar också för första gången på flera år ut pengar från sitt investeringsbolag Eklöf Invest. För 2017 blev det 11 Mkr, samtidigt får 347 Mkr i samlade vinstmedel stanna kvar i bolaget, visar den senaste årsredovisningen.

I Eklöf Invest ligger bland annat en portfölj med 19 olika aktier, värda totalt 30 Mkr, fastigheter och bolaget som driver Ingelsta golfklubb utanför Norrköping. 

Därtill äger bröderna 10 procent var av small cap-bolaget Venue Retail Group och turistanläggningar i Sälen och på Öland.

Stadiumgrundarna ska också ingå i den grupp investerare som står bakom Kaunis Iron, bolaget som återstartat den konkursade järnmalmsgruvan i Pajala. Andra investerare i gruvprojektet är Altors ägare Harald Mix, fastighetsbolaget Balders huvudägare Erik Selin och entreprenören Dan Olofsson. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer