ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Stadium snålar in på personalevent

  • Stadiumbutik i Stockholm. Foto: TT

1.500 medarbetare på sportkedjan Stadium får gå och jobba istället för att tävla på personaleventet ”Stadium Olympiaden”. ”Vi är ett kostnadsmedvetet företag”, säger Stadiums informationschef Angelica Larsson, till nyhetssajten Market.

Det var i maj som Stadium hade planerat att anordna det interna eventet ”Stadium Olympiaden” i Norrköping för sina anställda. Tillställningen, som har hållits vartannat år, är ett tillfälle för hela koncernen att träffas för lagtävlingar och teambuilding, skriver nyhetssajten Market.

Nu har Stadium fått ändrade planer. Eventet ställs in för att för att företaget ”måste fokusera på det dagliga”.

”Ja, det stämmer. Vi har informerat alla internt och det har tagits emot väl”, säger Angelica Larsson, pr- och informationschef på Stadium, till Market.

Kostnadsbiten är en anledning till att 1.500 medarbetare få gå till jobbet istället för att tävla i Norrköping, men företaget uppger även att intresset för eventet i sin nuvarande form har svalnat.

”Vi flyttar årets olympiad av en rad anledningar, dels med tanke på situationen i branschen men också för att vi behöver samla kraft och fokus på våra satsningar under våren”, säger Angelica Larsson.

Vid bokslutet för det brutna räkenskapsåret 2015/2016 visade Stadium på en positiv tillväxt med en omsättning som ökade med drygt 3 procent från året innan till nära 5,5 miljarder kronor. Rörelseresultatet ökade samtidigt med 55 procent till nära 176 miljoner kronor och resultatet gick från drygt 87 till nära 115 miljoner kronor.

Hur balansräkningen ser ut för 2016/2017 är ännu inte offentliggjort, men enligt Angelica Larsson är det inställda eventet en del i att anpassa sig efter rådande marknadsläge.

”Vi är ett kostnadsmedvetet företag och i den rådande situationen i sportbranschen har vi valt att ställa in den här gången för att fokusera på den dagliga verksamheten och det som händer framåt”, säger Angelica Larsson till Market.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies