Annons

Städare miste livet på McDonalds – nu stängs alla restauranger i landet

Efter en dödsolycka föreslås McDonalds franchisebolag i Peru få böta motsvarande 2,4 miljoner kronor, enligt det granskande organet Sunafil som sorterar under landets arbetsmarknadsdepartement.

Foto:TT

Den 15 december avled två anställda, en 18-årig kvinna och en 19-årig man, efter att ha fått elektricitet i sig när de städade köket på en McDonaldsrestaurang i huvudstaden Lima.

Sunafils slutsats är att restaurangernas ägarbolag Arcos Dorados är skyldigt till sex ”mycket allvarliga” överträdelser mot säkerhets- och hälsolagstiftningen.

I väntan på en utredning om olycksorsaken är alla 29 McDonaldsrestauranger i Peru stängda. Polis och åklagare utreder också händelsen, förutom Arcos Dorados och arbetsmarknadsdepartementet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?