Stabil ekonomi för landstingen

Landstingens ekonomi 2016 väntas som helhet se bättre ut än för året dessförinnan när resultaten presenteras. Det beror på ökade skatteintäkter och mer bidrag från staten.

"Det är ungefär hälften av landstingen som har ett bra resultat, sedan är det några som hänger lite på gärdesgården och så är det några som har svårt att komma på plusresultat över huvud taget", säger Annika Wallenskog, chefsekonom på arbetsgivarorganisationen Sveriges kommuner och Landsting, till Sveriges Radios Ekot.

Resultaten ser väldigt olika ut runtom i landet. Att det är svårt att få tag på personal gör att kostnaderna ökar för en del landsting. Det är dyrt att hyra in personal och dessutom ineffektivt, enligt Wallenskog.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?