Annons

SSM hotas av ny stämning efter försenat bygge

Bostadsbyggaren SSM hotas av ännu en stämning. 

Ett bygge vid Telefonplan har minst ett år försenat och nu går förhandsköpare ihop för att få tillbaka pengarna, skriver DN.

Foto:Leif R Jansson/TT

I april stämdes SSM av 55 förhandsköpare då ett bygge i Solna blivit försenat. Nu kan nästa prövning komma för det krisande bostadsbolaget då ett 20-tal förhandstecknare på ett bygge vid Telefonplan, Metronomen, nu gått, och en stämning är "sannolik", enligt DN. Köparna vill dra sig ur och få tillbaka handpennig med ränta. 

SSM menade i Solnafallet att de klaganden var spekulanter utan intentioner att bo i lägenheterna utan bara sälja dem vidare, och som fått kalla fötter efter att bostadsmarknaden bromsat in. 

I fallet vid Telefonplan menar SSM:s jurister att det inflyttningsdatum, sommaren 2018, som stod i den första informationen om bygget inte finns med i avtalet. Där stod det i stället att kunden kommer meddelas sex månader innan tillträdesdagen. 

Men i en medföljande kostnadskalkyl står det att tillträde sker tredje kvartalet 2018 eller första kvartalet 2019, vilket de klagades advokater lutar sig mot. I april meddelade SSM att inflyttningen preliminärt kan ske under 2020, rapporterar DN. 

"Kanske hade sex månaders försening varit okej, men inte ett helt år och absolut inte över ett år. Det är ett väsentligt avtalsbrott från företagets sida", säger Thomas Karlsson som är de klagades advokat. 

SSM:s aktiekurs har rasat de senaste 12 månaderna och låg vid stängning i fredags på minus 66 procent på 12-månadersbasis. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?