SSAB-rivalens prognos krossar förhandstipsen

Det amerikanska stålbolaget Nucor, som konkurrerar med SSAB på vissa områden, spår att bolagets vinst per aktie i det första kvartalet kommer att uppgå till 1,10-1,15 dollar. SSAB:s a-aktie steg 4 procent på beskedet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det förväntade vinstnivån kan ställas mot snittförväntningar kring 0,75 dollar per aktie, enligt Bloombergs estimatsammanställning.

Nucors resultat för det fjärde kvartalet 2016 uppgick till 0,50 dollar per aktie och för det första kvartalet 2016 till 0,27 dollar.

"Den ökade lönsamheten för stålsegmenten drivs av ett förbättrat resultat vid våra tunn- och grovplåtsbruk", skriver bolaget.

Nucor konstaterar att efterfrågan ökar från marknaderna för kommersiella fastigheter och energi, samt att fordonsmarknaden är fortsatt stark. För tung industri är marknaden dock fortfarande dock svag.

De tullar som införts på lågprisimport av stål produkter har haft avsedd verkan, uppger bolaget vidare.

SSAB:s a-aktie stiger 4 procent på Stockholmsbörsen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?