ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

SSAB-konkurrent höjer sin vinstprognos

  • Foto: Markus Schreiber

Stålbolaget SSAB:s tyska konkurrent Salzgitter höjer sin vinstprognos för helåret 2018 med anledning av hur verksamheten har utvecklats i det tredje kvartalet och förväntan om fortsatt god utveckling.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Salzgitter räknar nu med att årets resultat före skatt kommer att uppgå till 300-350 miljoner euro. Den tidigare prognosen var 250-300 miljoner euro. Försäljningen väntas öka något till strax över 9-miljardersstrecket, uppges det vidare.

Det tyska bolaget räknar även med marginellt högre avkastning på sysselsatt kapital i spannet 9-11 procent, jämfört med i fjol när avkastningen var 8,6 procent.

De EU-försvarsåtgärder mot växande stålimport som har vidtagits rigoröst sedan mitten av juli har effekt och begränsar omdirigeringen av handelsflöden till följd av amerikanska handelstullar, uppger Salzgitter.

”Såsom det ser ut i dag har osäkerheterna kring handelspolitiken därför blivit mindre dunkla, åtminstone fram till årsskiftet”, uppger det tyska stålbolaget.

Samtidigt håller Salzgitter dörren öppen för att en rad osäkerhetsfaktorer kan komma att påverka helårsresultatet i betydande grad.

Salzgitter kommer att publicera sin delårsrapport för det tredje kvartalet den 14 november, i linje med tidigare plan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer