ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

SR dödförklarade Kamprad av misstag

  • Ingvar Kamprad. Foto: TT

Sveriges Radio Ekot dödförklarade av misstag Ikeagrundaren Ingvar Kamprad på torsdagsförmiddagen.
Nu utreder Sveriges Radio vad som gick snett.

Ekot twittrade på förmiddagen ut att Ingvar Kamprad hade avlidit.

”Ej klar UPPDATERA TID Ingvar Kamprad död”, stod det i tweeten och till den fanns en bild på en ung Ingvar Kamprad.

Men uppgifterna var helt felaktiga. Ingvar Kamprad lever.

”Han är vid samma hälsa som tidigare”, säger Per Heggenes, vd för Kamprads välgörenhetsstiftelser och talesperson för familjen, till Expressen.

Även Göran Grosskopf, tidigare ordförande i Ikeas maktstiftelse och nu familjen Kamprads rådgivare och vän, lugnar oroliga med att Ingvar Kamprad är vid liv.

"Det finns ingen substans i de här ryktena. Ingvar mår bra och ligger just nu hemma och sover", säger han till Expressen.

Sveriges Radio plockade en kort tid efter publiceringen bort tweeten, och säger att publiceringen var ett misstag.

"Tidigare publicerades en tweet om en artikel som skulle användas i händelse av Ingvar Kamprads bortgång. Artikeln publicerades av misstag, vilket var mycket beklagligt", skriver SR Ekot på Twitter

Ekot ska nu utreda händelsen.

"Vi vet inte vad som hände. Runan publicerades av misstag, vi beklagar det förstås. Sen spreds den här felaktiga publiceringen av ett automatgenererat konto på Twitter. Vad som gick snett vet vi inte, vi felsöker", säger Karin Lindblom, digitalchef på Ekot till Expressen.

Ingvar Kamprad fyllde 91 år i mars.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer