Annons

Spritbolag ger upp – rear ut europeiskt lyxslott

Den italienska spritjätten Campari säljer ett lyxpalats på Franska Rivieran till över 40 procent rabatt. Det rapporterar bolaget i ett meddelande. 

Foto:Marlene Awaad/Bloomberg
Foto:Marlene Awaad/Bloomberg
Foto:Marlene Awaad/Bloomberg
Foto:Marlene Awaad/Bloomberg

Det italienska destilleriet Davide Campari-Milano SpA har nått ett preliminärt avtal om att sälja den historiska byggnaden Villa Les Cedres för 200 miljoner euro. 

Villan har varit i företagets ägor sedan 2016 då de gjorde ett förvärv av Grand Marnier Group, där villan ingick. Destilleriet gick direkt ut med att de skulle sälja huset. 

Det har flera gånger meddelats att villan varit till försäljning sedan dess, som bland annat Di rapporterade om senast i oktober 2017.

Affärerna förväntas vara klara i slutet av oktober. Efter försäljningen är villan tänkt att användas till privat bruk, skriver Campari i ett meddelande. 

Herrgården är 188 år gammal, omfattar 18.000 kvadratmeter och ligger på Saint-Jean-Cap Ferrat-kusten i södra Frankrike. 

Hela fastigheten uppgår till 14 hektar och är en ”unik kombination av historia och lyx”, enligt spritjättens meddelande. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera