1515

Sprängladdning hittad hos George Soros

En sprängladdning har enligt polisen hittats i en brevlåda utanför hedgefondnestorn George Soros hus i den amerikanska delstaten New York. Det rapporterar The New York Times. 

George Soros.
George Soros.Foto:Thomas Peter

Enligt ett uttalande från polisen detonerades bomben under kontrollerade former av polisens bombgrupp, skriver The New York Times.  

"En anställd i hushållet öppnade paketet och upptäckte vad som såg ut som en bomb. Den anställde placerade paketet i ett skogsområde och ringde polisen i Bedford", säger polisen i ett uttalande. 

George Soros var inte hemma vid tillfället. 

Soros är föremål för en aggressiv kampanj i sitt hemland Ungern, där han kritiserat Orbánregeringens nationalistiska politik. Även på andra håll i Europa och USA är Soros en populär syndabock bland populister och högerextremister.

George Soros skapade sig en förmögenhet som förvaltare hedgefonden Quantum som han startade ihop med Jim Rogers 1973. Under de senaste åren har han framförallt ägnat sig åt filantropi och politik. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?