Annons

Spotlightlistade Medicpen kapar förlusten

Spotlightlistade Medicpen hade en nettoomsättning på 513.969 kronor (2.608) under det första halvåret 2019. Resultatet efter finansiella poster uppgick till minus 5,9 miljoner kronor (-9,3).

Resultaten från Medicpens TIM-projekt, ett på Nordjylland i Danmark och ett i Lund, "är mycket goda hittills, så goda att det känns mer positivt än någonsin", skriver vd Fredrik Westman.

Vidare har bolaget startat förberedelser för minst ytterligare ett projekt i Danmark som utöver TIM-projektet kan bidra till att öppna upp den danska marknaden under 2020. Därutöver har bolaget som mål att starta ytterligare minst ett projekt i Sverige.

Intäktsökningen under första halvåret i år, jämfört med i fjol, kan härledas till intäkterna från TIM-projektet vilka består av två av fyra utbetalningar. De två sista betalningarna från TIM-kommunerna kommer att bokföras under tredje eller fjärde kvartalet. 

Kostnaderna har minskat i jämförelse med första halvåret 2018 och framför allt är det posten övriga externa kostnader som minskat. 

"Skälet är att Medimi Smart kommit att bli så stabil att bolagets behov av extern konsulthjälp minskat drastiskt. Vi kan alltså konstatera att bolagets ekonomiska situation har stabiliserats i och med att vi dels kan se ett visst kassaflöde framgent och dels att vi har kontroll över kostnaderna. Sammantaget antyder detta att framtiden blivit allt mer ljus för Medicpen i och med att vi nu har en stabil produkt och kontroll över ekonomin", skriver vd.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera