Spotlightbolag steg på ökad efterfrågan i USA

Spotlightlistade Miris, som saluför produkter för analys av bröstmjölk, har märkt av en starkt ökad efterfrågan på sina analysinstrument i USA.

Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande som publicerades kort innan börsstängning på tisdagen.

Under de första sex månaderna av 2019 sålde och installerade Miris två analysinstrument till neonatalvårdsavdelningar och under augusti har ytterligare fyra Miris HMA, ett instrument för analys av näringsinnehållet i bröstmjölk, sålts. 

"Ökningen av antalet ordar under den senaste månaden ligger i linje med vår tidigare plan och vi förväntar oss en signifikant ökad instrumentförsäljning", säger Camilla Myhre Sandberg, vd på Miris.

Aktien tog ett tydligt kliv uppåt och steg knappt 8,8 procent till 8,7 öre under de sista handelsminuterna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?