Annons

Spotlight-bolaget Axkids resultat tyngs av investeringar

Axkid, som tillverkar bilbarnstolar och vars aktie handlas på Spotlight, redovisar ett nettoresultat på 0,9 miljoner kronor (2,8) i det tredje kvartalet 2019.

Trots att omsättningen ökade med 10 procent till 28,1 miljoner kronor (25,6) har alltså resultatet mer än halverats.

Rörelseresultatet för kvartalet uppgick till 1,3 miljoner kronor (3,6). Resultatet tyngdes av stora investeringar i Kina, Tyskland samt bolagets centrala organisation. Kostnadsbilden samt kapitalbindningen uppges ha ökat som en följd av dessa investeringar.

I Tyskland och Storbritannien har Axkid genomfört satsningar på en egen försäljningsorganisation.

”Vi har under året investerat betydande belopp i en ny produktplattform som vi kallar Axkid One”, skriver Axkids vd Daniel Johanson i vd-ordet för det tredje kvartalet.

Lanseringen mot slutkonsument är planerad att ske under det första kvartalet 2020.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -0,7 miljoner kronor (+3,2) med likvida medel på 1,7 miljoner kronor (0,7) vid utgången av rapportperioden.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?