Spotifys nya satsning: Nyheter, sport och politikprogram

Musikströmningstjänsten Spotify planerar att erbjuda multimedieinnehåll som nyheter, politik och sport från bland andra BuzzFeed. Syftet är att locka lyssnare från konkurrenten Apple, rapporterar Bloomberg.

 

Bild:Maja Suslin/TT

Ett tiotal mediebolag uppges vara klara för att producera innehåll till Spotifys nya multimedieformat, som går under namnet Spotlight.

Det nya formatet ”introducerar visuella lager som kompletterar lyssnarupplevelsen för podcasts, ljudböcker, nyhetsinslag och annat ljudinnehåll”, skriver Spotify i ett pressmeddelande på torsdagen.

Spotlight kommer till en början bara att vara tillgänglig för lyssnare i USA, men rullas ut till fler marknader ”i en nära framtid”, skriver bolaget.

Rivalen Apples strömningstjänst har redan idag ett stort utbud av podcasts, strömmad radio och videoinnehåll.

Bland de leverantörer som Spotify knutit upp till Spotlight finns BuzzFeed, som fokuserar på nyheter med spridning i sociala medier, och Refinery29, som riktar sig till målgruppen unga kvinnor. 

"Jag vet att människor använder Spotify för att främst lyssna, men vi börjar bygga något nytt. Jag vill skapa innehåll som man kan både se och lyssna på", säger Courtney Holt, chef för studios och video på Spotify, till Bloomberg.

Ett av de första programmen blir en daglig nyhetssändning på högst sju minuter från BuzzFeed. Programmet är i första hand till för att lyssnas på, men kommer även att omfatta grafik, bild och text.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal? 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?