1515

Sportmärket rusar på börsen: ”Tvåsiffrig försäljningstillväxt”

Sportmodemärket Adidas aktie steg över 7 procent på Frankfurtbörsen under fredagsförmiddagen efter att bolagets försäljning och vinst överraskat positivt i det första kvartalet.

Adidas noterade också förstärkta marginaler, framgår av rapporten.

"En mycket stark inledning på året, där vi levererar tvåsiffrig försäljningstillväxt i våra strategiska tillväxtområden Kina och e-handel så väl som stark marginalförbättring", skriver Kasper Rorsted, Adidas vd.

Rörelsevinsten kom in på 875 miljoner euro, väntat var 795 miljoner enligt Bloombergs konsensusestimat.

Ökningen inom e-handel var 40 procent jämfört med samma period i fjol. Den valutaneutrala försäljningstillväxten i sin helhet landade på 4 procent i delåret. Rörelsemarginalförbättringen var 1,4 procent, till 14,9 procent. Bruttomarginalen var upp 2,5 procent till 53,6 procent, här var 51,3 procent väntat.

Adidas bekräftade också sin guidning för helåret om en förväntat försäljningstillväxt i intervallet 5-8 procent på valutaneutral basis.

På torsdagen höjde den amerikanska Adidas- och Nike-uppstickarkonkurrenten Under Armour sin guidning för helåret, vilket bidrog till att lyfta aktien med 4 procent på Wall Street.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?