Annons

Spiltan startar inlösenprogram efter Paradox-försäljning

Försäljningen av Paradoxaktierna har ökat investmentbolaget Spiltans likvida medel till 830 miljoner kronor. Spiltans styrelse meddelar därför att man har för avsikt att föreslå ett frivilligt inlösenprogram efter sommaren för att kunna återföra en del av medlen till aktieägarna.

”De aktieägare som vill får möjlighet att lösa in en del av sina aktier. För även om det historiskt ofta varit en dålig affär att sälja aktier i Spiltan, kan det självklart uppstå tillfällen i livet när man behöver pengar till annat. De aktieägare som väljer att inte delta i inlösenprogrammet får i gengäld en större andel av Spiltan”, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Senaste inlösenprogrammet genomfördes hösten 2019 och bidrog då, enligt bolaget, till ett minskat säljtryck från aktieägare som varit med länge. Även substansrabatten minskade.

Spilitan har som tidigare rapporterats sålt Paradox-aktier för 560 miljoner kronor, vilket innebar ett minskat ägande från 20 till 17,2 procent av kapitalet och rösterna i bolaget. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?