ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Spelrally på Stockholmsbörsen

  • Foto: TT

Spelsektorn går i täten när Stockholmsbörsen letar sig uppåt på fredagen. Starkast går Kindred och Net Ent som klättrar tvåsiffrigt efter att ha knäckt analytikernas förväntningar med den tredje kvartalsrapporten för året.

Stockholmsbörsen stiger 0,4 procent i fredagsöppningen. Spelbolagen tar täten efter att flera lämnat siffror under morgonens rapportvåg.

Bjässen Kindred, tidigare Unibet, lämnade en starkare rapport än väntat på de flesta punkter och gav dessutom positiva signaler kring inledningen av det fjärde kvartalet.

Aktien steg som mest närmare 12 procent i öppningen och handlas en dryg kvart in i fredagshandeln upp 8,9 procent.

Listkollegan Net Ents rapport smällde kanske inte lika tydligt över snittprognoserna men rörelsemarginalen om 38,9 procent var 1,7 procentenheter över analytikernas förväntningar. 

Antalet speltransaktioner steg 18,1 procent i årstakt till 10,2 miljarder stycken under kvartalet.

Net Ent får rejäl skjuts på Stockholmsbörsen och handlas nu upp över 10 procent.

På småbolagslistan klättrar sektorskollegan Mr Green 4,2 procent efter morgonens rapport som även den var bättre än analytikerna väntat sig. Rörelseresultatet på 32,3 miljoner kronor var 17 procent över snittprognosen och rörelsemarginalen om 10,9 procent var bättre än väntat.

Spelbolagen som inte lämnat rapport på fredagen går isär något. Betsson, som straffades med en nedgång på 8 procent vid sin egen rapport förra veckan, ökar 1,2 procent.

Bland de mindre spelbolagen är Cherry och Kambi Group ner 1,4 respektive 3,2 procent.

Leo Vegas rekylerar nedåt något och handlas strax under nollan. Aktien har dock handlats upp ordentligt under de två handelsdagar som gått sedan kvartalsrapporten.

Samma mönster syns i Evolution Gaming som backar en dryg halv procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer