Annons

Spelbolagsras efter rapporter

Evolution Gaming redovisar ett resultat i linje med förväntningarna i det fjärde kvartalet men bolaget flaggar för fortsatt höga investeringskostnader framöver, vilket bidrar till att aktien rasar. Även Net Ent faller efter en rapport i linje med förväntningarna.

Bild:TT

Evolution Gaming EVO +1,37% Dagens utveckling och Net Ent NET B +2,01% Dagens utveckling tappar som mest 11 respektive 9 procent.

Evolution Gamings kostnader ökade i det fjärde kvartalet 2017, jämfört med det tredje, till följd av en intensiv expansion i bolagets studior. Den trenden väntas nu fortsätta framöver.

"Bolaget är inne i en investeringsfas, och vi förväntar oss att denna fortsätter driva kostnader under första halvåret 2018", skriver Martin Carlesund i vd-ordet.

Den kraftiga nedgången för Evolution Gaming kan även förklaras av att aktien handlas till höga multiplar efter att kursen mångdubblats de senaste åren. Dessutom har bolaget slagit kvartalsförväntningarna många gånger tidigare och några kanske blev besvikna av att resultatet blev ungefär som väntat den här gången. 

Net Ent redovisar ett resultat som är i linje med bolagets vinstvarning för en månad sedan. En orsak till att aktien handlas ner skulle enligt en analytiker kunna vara att bolaget uttalade sig försiktigt om framtiden under rapportpresentationen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?