ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Spelbolaget rusar på rapport

THQ Nordics vinst ökade ordentligt under första kvartalet, främst i och med köpet av Koch Media. Spelbolagets aktie lyfter på Stockholmsbörsen.

Rörelseresultatet på ebitda-nivå, det vill säga före av- och nedskrivningar, ökade till 226 miljoner kronor för första kvartalet, från 42 miljoner i fjol.

Med av- och nedskrivningar inkluderade uppgick resultatet till 107 miljoner kronor, att jämföra med 31,9 miljoner motsvarande period förra året.

Nettoomsättningen steg till 633 miljoner kronor, från 81,9 miljoner.

Marknaden hyllar rapporten; aktien rusar med 15,3 procent vid klockan 10.30.

Bolagets avsevärda förbättring hänger främst på köpet av Koch Media, som ingår i THQ:s siffror sedan den 14 februari.

"Koch Media är vårt överlägset största förvärv hittills och visar vårt tydliga fokus på att skapa värden för våra aktieägare. Genom förvärvet tog vi ett stort steg framåt i vårt arbete med att bygga en diversifierad, betydande spelare med relevans i den växande spelbranschen", konstaterar THQ Nordics vd Lars Wingefors.

Men även utan Koch Medias bidrag i rapporten ökade rörelseresultatet med 54 procent till 49 miljoner kronor, och omsättningen steg 63 procent till 135 miljoner kronor.

I rapporten meddelar bolaget att spelet Metro Exodus skjuts fram till nästa års första kvartal, istället för under 2018 som tidigare planerats.

"För att få bästa möjliga avkastning på våra investeringar och fortsätta att bygga värden i våra varumärken, så vill jag åter understryka hur viktigt det är att vi har tålamod att vänta med att lansera produkter till dess att de möter den förväntade kundupplevelsen samtidigt som det är viktigt att välja rätt timing för kommande lanseringar", skriver vd:n i rapporten.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies