1515

Spelbolaget krossade förväntningar

Rapportfloden har passerat sin kulmen men det finns fortfarande en del eftersläntrare kvar. Här är höjdpunkterna ur onsdagens rapportskörd.

Bild:Jesper Frisk/AP

Kraftnätsbolaget Eltel levererade på tisdagskvällen en kvartalsrapport som var klart sämre än väntat samt en kanonad dåliga nyheter inklusive en nyemission på omkring 150 miljoner euro. Bolaget redovisade en rörelseförlust på 9,7 miljoner euro medan analytikerna hade förväntat sig en vinst på 0,7 miljoner euro enligt SME Direkt. Aktien rasar med 17 procent på onsdagsförmiddagen.

Oljebolaget Lundin Petroleum levererade i sin tur en rapport som var klart över analytikernas prognoser. Ebitda-resultatet landade på 356 miljoner dollar vilket var 10 procent över analytikernas prognos enligt SME Direkt.

Omsättningen uppgick i sin tur till 422 miljoner dollar vilket var 12 procent norr om förväntningarna och bolaget passade även på att höja sin produktionsprognos för 2017 till 75.000-85.000 fat om dagen från tidigare 70.000-80.000 fat. Aktien sjunker dock med 0,5 procent.

Hälsovårdsbolaget Feelgood redovisade ett resultat efter skatt på 8 miljoner kronor för det första kvartalet 2017 vilket kan jämföras med 2,8 Mkr under samma kvartal i fjol. Omsättningen uppgick till 174 Mkr vilket var ett lyft från 158 Mkr under det första kvartalet 2016. Aktien stiger med 4 procent och är därmed upp drygt 100 procent sedan klockorna ringde in 2017.

Mobilspelsbolaget Leo Vegas levererade en riktig rapportrökare där nettoresultatet landade på 5,1 miljoner euro vilket var 31 procent över analytikernas prognos enligt SME Direkt.  Intäkterna landade på 43,9 miljoner euro vilket var 2 procent över analytikernas prognos och ett rejält lyft från fjolårssiffran på 29,5 miljoner euro. Aktien stiger med 6,6 procent.

På andra sidan sundet levererade den danska läkemedelsbjässen Novo Nordisk en rapport som överträffade analytikernas prognoser på samtliga rader. Nettoresultatet landade på 10.156 miljoner danska kronor vilket var 13 procent över analytikernas förväntningar enligt SME Direkt. Omsättningen kom in på 28.452 miljoner danska kronor vilket var 3 procent bättre än väntat.

Rapporten mottogs med öppna armar på Köpenhamnsbörsen och aktien rusar med 6,4 procent under onsdagens inledande handel. Under de senaste tolv månaderna är aktien dock fortfarande ner drygt 20 procent.

https://infogr.am/hojdpunkter_ur_rapportfloden_35_2017


Innehåll från FrameryAnnons

Framery ger effektivare och gladare arbetsplatser

En väsentlig andel av stressrelaterade problem grundar sig i stressiga och högljudda kontorsmiljöer, där över 50 procent av alla personer har svårt att koncentrera sig i öppna kontorslandskap*.

– Stressiga miljöer kan få stora konsekvenser. När vi nu alltmer börjar återgå till kontorsarbete är det därför centralt att erbjuda sina medarbetare störningsfria lösningar, betonar Rasmus Nanhed, Head of Sales på Framery. 

Sedan 2010 har branschpionjären Framery utvecklat ljudisolerade telefon- och möteshytter. Enligt Jukka-Pekka Holopainen, Sales Director för Nordics, Middle East & Africa, handlar företagets affärsidé i slutändan om att göra folk gladare – och friskare. 

– Enligt BBC Capital minskar till exempel den individuella produktiviteten med runt 15 procent på ett kontor med öppen planlösning. Många störningsmoment leder helt enkelt till mental stress, vilket påverkar både hälsa och effektivitet negativt. Med våra mötes- och telefonpodar får medarbetarna möjlighet att arbeta fokuserat och utan buller och störningar.

En snabb och kostnadseffektiv lösning

Det är emellertid inte bara flexibilitet som är Framerys styrka. Podarna kan levereras inom fyra veckor över hela världen via Framerys återförsäljare och inkluderar allt som behövs för att komma igång direkt. El- och USB-uttag, såväl som belysning, ventilation och ljudisolering är redan på plats. 

De flyttbara podarna finns i ett flertal storlekar, vilka lämpar sig för allt från enskilt arbete till möten på 4-6 personer. Poddarna installeras snabbt och är redo att användas direkt. Det är en flexibel lösning, med överlägsen ljudisolering, ergonomi och akustik. Som användare kan du vara säker på att ditt samtal inte kan höras in eller ut ur podden.

– Därtill är hytterna långt bättre ur miljösynpunkt än fasta väggar. Att bygga till mötesrum eller slå upp nya väggar är ineffektivt i längden – förr eller senare kommer företagets behov att ändras och plötsligt behöver man bygga om igen. Det blir dyrt både ekonomiskt och klimatmässigt. En mötespodd från Framery kan enkelt flyttas eller tas med till nästa kontor, konstaterar Rasmus.

Större acceptans av hemarbete ger mer videomöten

Det talas mycket om framtidens kontor och hybrid arbetsmodell vilket innebär att fler människor ibland kommer att arbeta från sina hem eller andra platser än kontoret. 

– Folk har blivit vana vid att arbeta i lugn och ro därhemma och videomöten har kommit att bli norm för de flesta. Detta lär inte förändras även om allt fler återvänder till kontoren. Ett halvfullt kontor med personer som samtidigt sitter i videomöten kommer att lyfta ljudnivåerna till svindlande höjder. Att spontant kunna droppa in i en pod för enskilt arbete eller boka utrymme för viktiga videomöten kommer att vara avgörande för många, fortsätter Rasmus.

Kan både hyras och köpas

För att ytterligare öka sina kunders valmöjlighet erbjuder Framery podar både till uthyrning och försäljning. Det går lika bra att beställa sina podar direkt på Framerys hemsida, som att kontakta sin ordinarie återförsäljare; Framery samarbetar med de flesta stora kontorsmöbelaktörerna. 

– I nuläget vet vi inte hur framtiden kommer att se ut, men allt pekar på att snabbrörlighet och effektivitet kommer att vara än mer affärskritiskt under de kommande åren. Vill man då utveckla ett kontor efter morgondagens behov behöver man snabbt kunna anpassa både sig själv och sin verksamhet. Där kan vi hjälpa till, med kostnadseffektiva och smarta lösningar, avslutar Jukka-Pekka.

Läs mer om Framerys podlösningar

* Källa: University of Sydney

 

Mer från Framery

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Framery och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?