1515

Spelbolaget: Börsen fortsätter att stiga under 2018

Spelbolaget Unibets oddssättare tror på en fortsatt stark tillväxt på Stockholmsbörsen under 2018. Den svenska kronan ser dock ut att försvagas mot både dollarn och euron, siar experterna.

Bild:Colourbox/TT

Stockholmsbörsen kommer fortsatt att gå varm under 2018. Det spår i alla fall spelbolaget Unibet KIND SDB -1% Dagens utveckling Det låga oddset på 1.50 gånger pengarna gäller nämligen för spelet om att Sveriges aktieindex kommer att vara högre den 31 december 2018, jämfört med samma datum i år. 

”På alla marknader gör vi en analys av läget som det ser ut i dag. Sedan tittar vi tillbaka i tiden, hur det har sett ut tidigare år, och gör en helhetsbedömning av situationen”, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Enligt Unibets odds pekar också det mesta på att reporäntan och bensinpriset kommer att stiga under nästa år, medan arbetslösheten kommer att ligga kvar på ungefär samma nivå i Sverige.

Den svenska kronan ser ut att försvagas mot både dollarn och euron, men vara oförändrad i förhållande till det brittiska pundet, siar Unibets oddssättare.

”Men när spelen från våra kunder kommer in justeras oddsen. Då får vi kanske en mer sanningsenlig bild”, säger Henrik Holm.

Allt fler spelbolag erbjuder numera spekulation på marknader utanför sportens värld. Det beror på att intresset för ekonomi, näringsliv och politik har ökat kraftigt bland spelarna, menar Henrik Holm.

Vårt utbud har breddats väldigt mycket under de senaste åren. Spel på ekonomi och näringsliv har blivit väldigt populärt, vilket är roligt”, säger han.

Unibet menar också att det finns goda möjligheter att hysterin kring kryptovalutan bitcoin fortsätter under nästa år. I skrivande stund är ett mynt värt knappt 15.000 dollar – men oddset på att en bitcoin ska vara värd det dubbla, minst 30.000 dollar, någon gång under 2018 är två gånger pengarna.

”Även oddssättarna tycker att den marknaden är ganska svar att förutspå, eftersom att den har rört på sig väldigt mycket under den senaste tiden”, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.


Innehåll från AccountorAnnons

Så hinner fastighetsägare med all vårens administration

Det är tufft för fastighetsägare att hinna med våren, en stor administrativ puckel. Och en utmaning att ha personal med rätt kompetens. Då är det smidigt att lägga över arbetet på experter som arbetar heltid med detta.

Vi har pratat med Anna Rosengren, Senior advisor på Accountor, som hjälper många fastighetsbolag med ekonomiarbetet.

 - Många fastighetsbolag ska vara klara med sin årshantering redan det första kvartalet eller senast sista juni. Och det är inte samma arbete som görs på hösten hos ett fastighetsbolag som man gör på våren med årshantering och konsolideringar. Det är arbete som kräver en helt annan kompetens, säger Anna.

Det går att spara mycket pengar för ett fastighetsbolag på att göra rätt, oavsett om det gäller ränteavdragsbegränsningar, moms, att skatteoptimera fastigheterna eller Inkomstskattprocessen.

- Det går oftast inte att motivera att ha en momsspecialist, en skattespecialist och en koncernspecialist inhouse hos ett fastighetsbolag. Men på Accountor har vi det. Jag och mina kollegor arbetar dessutom bara med detta och vi är därför vassare än om man är allmänkunnig inom ekonomi. Det kommer ständigt nya regler och uppdateringar t ex inom momsområdet och det är vårt jobb att vara uppdaterade och se till att våra kunder använder reglerna så det är förmånligt för dem, fortsätter Anna.

Läs Accountors information till fastighetsägare här. 

Läs mer om Accountors tjänster här.  

Accountor ligger i framkant inom mycket, även gällande automatisering och flöden. De ser över att man arbetar effektivt med sin ekonomi.

- Även hos företag som tycker att de är ganska digitala och har en effektiv process så har jag sett att vi kan göra stor skillnad genom att effektivisera ytterligare. Många fastighetsbolag är dessutom för små för att ha både de bästa systemen och de effektivaste processerna – när vi samarbetar kan de följa med på våra system och utarbetade processer och får på så sätt samma läge som större fastighetsbolag. Vi har specialistkompetens hos oss och ger gärna råd och stöd till våra kunder i komplexa frågor. Vi är t ex bra som stöd vid förvärv och försäljningsprocesser. Till de fastighetsbolag som har tufft att hinna med årshanteringen nu på våren så vill jag bara säga: lämna bort dessa arbetsuppgifter till experter, så kan ni ägna er åt annat, avslutar Anna. 

Om Accountor:

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige stöttar 300 anställda på 8 orter företag med tjänster som innebär trygghet, avlastning, rådgivning, långsiktighet och tillfälle att utvecklas. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?