Annons

Spectracure ökade förlusten tredje kvartalet

Medicinteknikbolaget Spectracure, noterat på handelsplattformen Nasdaq First North, redovisar ett resultat efter skatt på -5,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (-2,3).

Posten övriga intäkter sjönk till 1,2 miljoner kronor (1,7).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -2,0 miljoner kronor (-5,3) med likvida medel om 137 miljoner kronor vid rapportperiodens utgång (159).

”Vår förhoppning och ambition är att patientrekryteringen och behandling av patienter inom fas 2 kommer att vara klar under 2022. Baserat på samtal med ett flertal expertrådgivare under sensommaren och hösten har vi gjort bedömningen att sannolikheten för att få accept för en accelerated approval har minskat. Detta innebär med stor sannolikhet att ett produkt godkännande för en marknadslansering kan ske först efter genomförd fas 3-studie”, skriver Spectracures vd Johan Folkunger i vd-kommentaren.

Beskedet om minskad sannolikhet för att få igenom en påskyndad godkännandeprocess kommunicerades av bolaget i mitten av oktober.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera