Annons

Sparekonomen: “Jag grät i ett dygn och ville bara därifrån”

Veckans resenär: Maria Landeborn.

Foto:Alexander Donka

Den bästa resa jag gjort. 

”Allt i Sydafrika var fantastiskt, och det var där min man friade. Han hade köpt en ring av en kontakt där nere, och skulle få den när vi landade i Johannesburg. Problemet var att vi fastnade i en snöstorm på Heathrow, och åkte i stället direkt till Kapstaden. Under våra första dygn höll han hela tiden på med sin telefon, och när han väl fick ringen till Kapstaden sa han att det var jobbpapper och envisades med att låsa in allt i kassaskåpet, vilket jag tyckte var konstigt. När han väl friade föll flera saker på plats.”

Hit åker jag aldrig mer.

”Full moon party på Koh Phangan. För mycket folk, bedrövlig bungalow och maten var usel. Jag grät i ett dygn, och ville bara därifrån.”

Tre saker jag alltid packar ned.

”Löparkläder, mobil och necessär.”

Så reser jag hållbart/klimatsmart.

”Om jag reser inrikes jobbet väljer jag emellanåt tåg i stället för flyg. Annars måste jag erkänna att jag ännu inte drabbats av flygskam.”

Mitt märkligaste reseminne.

”Jag var i New York med en kompis precis när vi båda hade börjat jobba, och hittade ett hostel som var märkligt billigt nära Times Square. Det visade sig att vi skulle sova bakom en masonitskiva i samma rum som receptionen. På andra sidan skivan sov receptionistens fru och tre barn.”

Mitt dyraste reseminne.

”Dubairesan i april med familjen. Vi stod utanför akvariet i Mall of Dubai och tittade genom en glasvägg där man kunde se hajar, rockor och en dykare, för det skulle ha kostat flera tusen att gå in.”

Min mest minnesvärda matupplevelse utomlands.

”I Barcelona fick vi kycklingsushi, som man åt med pinnar och rullade i fem sorters salt. Det var jättegott men ändå läskigt att käka rå kyckling.”

Ett ställe jag aldrig varit på, men skulle vilja se. 

”Jag skulle vilja vandra uppför Kilimanjaro.”

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?