Annons

Spaniens centralbank spår bnp-tapp på 21,8 procent i Q2

Spaniens centralbank räknar med att konjunkturen i Spanien kommer att bli sämre än i euroområdet. BNP spås sjunka 21,8 procent under andra kvartalet i ett scenario med gradvis återhämtning.

Det framgår av bankens kvartalsvisa rapport, som publicerades på torsdagen enligt ABC.

I ett gynnsammare scenario med tidig återhämtning och med lägre produktionsförluster beräknar centralbanken ett mer måttligt fall i BNP på 16 procent under kvartalet jämfört med kvartalet före.

I båda prognoserna beror kollapsen på det negativa bidraget från konsumtion och investeringar. Dessutom förutspår centralbanken nästan total avsaknad av turister kommer att leda till ett mer negativt bidrag från den utländska sektorn än under första kvartalet.

Centralbanken varnar vidare för en ”betydande ökning” av arbetslösheten, som förväntas öka till 20 procent under andra kvartalet. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?