Annons

S&P höjer utsikterna för Sandvik

Standard & Poor's höjer utsikterna för sitt kreditbetyg på Sandvik till positiva från negativa tack vare förbättrad skuldsättning och förväntningar på att detta fortsätter i takt med stigande lönsamhet.

Det framgår av ett pressmeddelande från kreditvärderingsinstitutet, som upprepar själva kreditbetyget, BBB/A-2, för verkstadskoncernen.

"Under 2016 förbättrade Sandvik sin lönsamhet och kreditkvoter trots att omsättningen minskade med 4 procent", vilket vi ser som positivt, skriver S&P och tror att ledningen strukturellt har höjt Sandviks lönsamhet genom det effektivitetsprogram som lanserades 2015 med lägre försäljnings- och administrationskostnader och en mer decentraliserad affärsmodell.

De positiva betygsutsikterna indikerar att S&P kan höja sitt betyg om Sandvik fortsätter förbättras på ett varaktigt sätt, det vill säga om kassaflödena överstiger vissa av kreditbetygsättaren definierade andelar av skuldsättningen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?