Southwest Airlines erbjuder 122 miljoner för att bli kvitt kartellanklagelser

Southwest Airlines har erbjudit sig att betala 15 miljoner dollar, motsvarande 122 miljoner kronor, i en förlikning som sätter stopp för anklagelser om dess inblandning i en kartell. Det rapporterar UPI.

Attacken har kommit via en grupptalan bestående av passagerare som menar att bolaget samarbetar med Delta Airlines, United Continental och American Airlines kring att hålla priserna höga. Stämningen skickades in 2015.

Southwest har förnekat att detta ska vara fallet och vill nu betala ett skadestånd för att slippa ”en stor mängd av distraktion och kostnader för en långvarig rättsprocess”.

Southwests föreslagna förlikning är godkänd av en federal domare men väntar fortfarande på ett besked från passagerarna.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?