Annons

Soundcloud inför lågprisalternativ för sin streamingtjänst

Svenskgrundade SoundCloud har lanserat ett lågprisalternativ för sin streamingtjänst, skriver Techcrunch.

Det nya paketet som marknadsförs under namnet SoundCloud Go kommer att kosta 4,99 dollar i månaden.

SoundCloud behåller samtidigt sitt ursprungliga paket som man rullade ut i mars förra året. Det kostar 9,99 dollar per månad och går under namnet SoundCloud Go+.

Skillnaden de två tjänsterna emellan ligger i främst antalet tillgängliga låtar. Den billigare versionen ger reklamfri tillgång till över 120 miljoner låtar, att jämföra med 150 miljoner för den dyrare. Vilka låtar som uteblir i SoundCloud Go är ännu okänt.

För att göra SoundCloud Go+ det mer föredragna paketet uppgav SoundCloud att man ska utrusta tjänsten med exklusiva produktegenskaper som kommer att tillkännages senare i år.

SoundCloud har 175 miljoner användare men har länge haft problem med att få dem att övergå till att bli betalande prenumeranter, som utgör en viktig inkomstkälla för musiktjänster.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?