ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Soros överraskar – med hyllning av Trump

  • George Soros hyllar Donald Trumps Kina-politik.

Finansmannen George Soros har i Wall Street Journal gjort en ovanlig hyllning av USA:s president Donald Trump.

Soros, som politiskt lutar åt det liberala hållet, har i gästkrönika gått in på Kina-politiken som Trump bedriver. Den kallar han för att vara Trumpadministrationens kanske enda lyckade på utrikesnivå.

Soros är mest glad över att Kinas statliga telekomjätte Huawei placerats på listan över företag som utgör ett nationellt säkerhetshot. Åtgärden har inneburit att Huawei saknar tillgång till viktiga amerikanska komponenter, vilket i tur försvårar dess konkurrenskraft inom 5G-marknaden.

Soros tycker detta är en bra sak då Kina enligt honom är ”en farlig rival inom artificiell intelligens och maskinlärning”.

Samtidigt oroas Soros över att Trump kan komma att ta bort Huawei från listan som en eftergift i förhandlingarna med Kina. Något sådant bedömer han kan bli av under nästa år inför Trumps omvalskampanj som amerikansk president. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer