ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Soros öppnar plånboken för Tesla

Miljardären och investeraren George Soros har köpt 35 miljoner dollar i obligationer i Tesla, enligt inskickade dokument till den amerikanska finansinspektionen, SEC. Det rapporterar Reuters.

Det handlar om konvertibla obligationer som hans Soros Fund Management plockat upp och som löper ut i mars nästa år. En konvertibel obligation är en hybrid, det vill säga antingen en obligation eller preferensaktie, som kan omvandlas till ett antal stamaktier. 

Soros obligationsintåg i Tesla kommer efter att elbilsbolaget hamnat under press från investerare angående om det kan lösa sina produktionsproblem. Under tiden har också chefer lämnat och det autonoma bilsystemet autopilot hamnat under granskning efter en bilolycka. 

Som en följd upplevde Tesla ett säljtryck på sina obligationer i slutet av mars. Vd Elon Musk meddelade i måndags att bolaget ska omorganiseras för att bli mer flexibelt och bättre förberett för framtiden. George Soros satt tidigare på Tesla-aktier men sålde av hela innehavet förra året.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies