Soros investerar i Overstock

George Soros investeringsfond Quantum Fund har valt att utnyttja sina warranter i e-handelsbolaget Overstock och omvandlat till stamaktier värda 100 miljoner dollar, motsvarande 817 miljoner kronor. Det framgår av inskickade dokument, rapporterar Coindesk.

 

I pappren angavs inte vem som var investeraren men vd Patrick Byrne har till sajten bekräftat att det handlar om Quantum.

Quantums placering kommer just som Overstock gjort en satsning på kryptovalutor och enligt Richard Byrne tros 20 av de 100 miljoner dollar gå till finansieringen av DeSoto Inc. Det är ett samriskföretag som Overstock delar med ekonomen Hernando DeSoto och som jobbar med äganderättigheter med hjälp av blockkedjan, tekniken bakom bitcoin.

Overstock meddelade i december att man skulle börja behålla 50 procent av bitcoins som används i transaktioner. Beslutet togs efter ett 2017 som hade sett bitcoin rusa i höjden med flera tusentals procent. Sedan 2014 accepterar Overstock betalningar med kryptovalutor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?